Om Maria Schäfer   

Jag är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med mångfacetterad kompetens om yttre och inre förutsättningar för en god sömn. Som tidigare produktutvecklare och konsult hos ett av Sveriges mest framgångsrika sängföretag - DUX - har jag mångårig erfarenhet av alla de viktigaste komponenterna vad gäller sov- och sängmiljö. 

Knappt ett år efter starten av mitt företag Meku erhöll jag utnämningen "Årets Nyföretagare i Malmö 1995". Som medgrundare av företaget MBT Sverige hade jag äran att motta priset "Gear of the Year 2008"  för den svenska lanseringen av MBT-skor. Livet självt och inte minst erfarenheterna från eget företag och förmånen att samtidigt vara förälder har gett mig personlig insikt om värdet av den goda sömnen.

Många års fördjupning i ämnet har resulterat i en bred kunskap om hur kroppen fungerar inför och vid sömn. På ett enkelt och pedagogiskt sätt visar jag på sambandet mellan aktivitet och sömn. Jag vill förmedla ett verktyg och en möjlighet att påverka hälsan på lång sikt. Med föreläsningar, seminarier och rådgivning vid sömnbesvär, enskilt eller i grupp, enligt KBT-metoden får du en djupare kunskap om konsten att sova gott.

Välkommen att kontakta mig!

/ Maria Schäfer